Ми втратили видатного земляка: Активіст Анатолій Добродій помер в РФ

У Російській Федерації в місті Нижній Новгороді відійшов у вічність відомий громадський активіст Анатолій Добродій, один з керівників Нижньогородської громади української культури (НРГОУК) «Криниця».

Про це повідомляє Український погляд з посиланням на об’єднану пресслужбу українських організацій Росії.

«Ми втратили видатного земляка, громадського активіста, натхненного організатора творчої роботи української громади Нижнього Новгорода, талановитого співака Анатолія Олександровича Добродія. Він був одним із перших керівників української громади в Нижньому Новгороді, товариства “Криниця”, – вказано у публікації.

Велика любов до української пісні та слова надихнула Анатолія Добродія до створення самодіяльного гуртка української пісні, який згодом перетворився у вокальний ансамбль «Калинове гроно». Свою творчу майстерність як соліст ансамбля «Калинове гроно» і тріо «Славутич» Анатолій Добродій демонстрував на сценах Нижнього Новгорода, Москви, Києва, Казані та інших міст, неодноразово отримував звання лауреата всеросійських конкурсів.

«Українська громада Нижнього Новгорода висловлює співчуття рідним та близьким Анатолія Добродія. Світла Пам’ять і Царство Небесне… Українські організації Росії приєднують свої співчуття з відходом у вічність Анатолія Добродія», – йдеться у заяві.

Анатолій Добродій з Олександром Криницьким головою НРГОУК «Криниця»
та Любов’ю Волдирєвою керівницею ансамблю «Калинове гроно»

Нагадаємо, забутий борець за Україну Максим Славинський був затриманий у Празі радянськими спецслужбами за українську мову.

Схожі публікації