МЗС презентувало інтерактивну карту для подорожей

Міністерство закордонних справ України презентувало інтерактивну карту з інформацією про дозволи та обмеження в’їзду до країн під час пандемії коронавірусу COVID-19.

Про це на брифінгу розповів очільник дипломатичного відомства Дмитро Кулеба.

“Це карта для людей. Уряди країн світу запроваджують обмеження на пересування через пандемію Covid-19. Правила в’їзду та транзиту постійно оновлюються. Як розібратися, куди можна їхати, а куди – ні? Наша нова карта дозволить громадянам України уникнути плутанини”, – пояснив Кулеба.

Так інтерактивна карта відображає режими в’їзду та транзиту у всіх країнах світу на основі оперативної і перевіреної інформації від МЗС України і закордонних дипломатичних установ. Дані карти регулярно оновлюються. 

Завдяки такій карті зручно перевірити, чи можна в’їхати до країни чи проїхати її транзитом, та за яких умов.

“Кожен громадянин тепер має доступ до актуальної інформації про обмеження пересування та сполучення в інших країнах у будь-який час доби просто на екрані свого комп’ютера чи смартфона. Це наша цифрова відповідь на виклики коронавірусної кризи”, – зазначив глава МЗС України.

Також Дмитро Кулеба зауважив, що навіть після завершення пандемії COVID-19, онлайн-карта залишатиметься зручним інструментом для громадян при плануванні подорожей за кордон.

Як повідомлялося, у МЗС заперечили існування обмежень для виїзду українців за кордон.

Схожі публікації

Залишити коментар