Українці вийшли в фінал фестивалю національних культур і мистецтв World Folk Vision

Всесвітній фестиваль-конкурс World Folk Vision зібрав представників із 115 країн світу, які представили свої культурні цінності в галузі мистецтва, спорту і науки. У всесвітньому проєкті серед країн-учасниць, делегація України увійшла в число фіналістів.

Про це повідомляється на офіційній сторінці заходу у Facebook.

“Міжнародний організаційний комітет з підготовки та проведення Всесвітнього фестивалю-конкурсу національних культур і мистецтв “СВІТОВЕ НАРОДНЕ БАЧЕННЯ”, враховуючи, що в конкурсі взяли участь 3950 виконавців з 115 країн, прийняли рішення допустити до фіналу 100 переможців півфіналу!!!”, – уточнила Євгенія Макєєва, офіційний представник України World Folk Vision, автор та організатор  Благодійного проєкту «Віночок миру і добра».

До фіналу конкурсу потрапили такі представники України:

Ніна Матвієнко

Руслана Лоцман

Вікторія Гіголаєва-Юрченко

Олексій Ревенко

Студентський Хор з Хмельницької Гуманітарно-Педагогічної Академії.

“Аналогів такого масштабного фестивалю-конкурсу у світі не існує! Це найяскравіша подія для України, ДРУГЕ МІСЦЕ у неофіційному командному заліку!”, – радіє Лілія Качуринець, керівник  хору.

Серед представників України, які претендували на вихід в фінал, також були наступні виконавці:  

білоцерківський колектив “Вогняний тигр”

вокальний Народний ансамбль вчителів ,, Дожниця”

співачка Анна Лотіш.

“Відрадно, що в неофіційному заліку учасників, допущених до фіналу, Україна посіла друге місце (по 5 учасників), разом з нею друге місце розділили Італія та Іран. Перше місце: США, Росія (по 6 учасників) Третє місце: Великобританія ( 4 учасника) Творче змагання за світову культурну першість триває. Остаточні підсумки фіналу та імена переможців будуть оголошені 1липня2020року”, – пише Євгенія Макєєва.

Варто зазначити, що станом на 13 червня на підтримку українських учасників проголосувало понад 14 000 000 людей.

“Відкрите народне голосування у фіналі проводиться з 18 червня 2020 року по 28 червня 2020. року. Воно буде припинено 28 червня в 12:00 за МСК. Імена переможців Всесвітнього конкурсу будуть оголошені о 12:00 за київським часом 01 липня 2020. року”, – зазначають організатори конкурсу.

Нагадаємо, восени в Ужгороді пройде перший “Карпатський Гірський Міжнародний Кінофестиваль”.

Схожі публікації

Залишити коментар