“Ключ до України”: МІОК провів вебінар “Підручник з української мови, як іноземної”

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою  НУ «Львівська політехніка» (МІОК)  1 червня продовжив серію онлайн-заходів, які у відповідь на нові виклики започаткувала Світова Координаційна Виховно-Освітнья Рада Світового Конґресу Українців (СКВОР СКУ).

На запрошення свого багатолітнього партнера, СКВОР, працівники Інституту провели на платформі GoToMeeting вебінар «Підручник з української мови як іноземної (В2–С1) «Ключ до України: міста і люди» для педагогів українознавчих суботніх і недільних шкіл за кордоном і колег з України. 

Над підручником працював авторський колектив Інституту: Ірина Ключковська, Оксана Горда, Оксана Трумко, Наталія Мартинишин, Ольга Руснак і Галина Темник.

Вебінар проводили працівниці МІОКу – кандидат філологічних наук, старша наукова співробітниця Оксана Горда та кандидат філологічних наук, наукова співробітниця Оксана Трумко. Працівники МІОКу презентували свій новий підручник, який допоможе учням українознавчих суботніх та недільних шкіл не тільки цікаво вивчати українську мову, а й пізнавати Україну.

Доповідачки у своїй презентації розповіли про зміст і структуру підручника «Ключ до України: міста і люди», висвітлили тематику текстів і типи завдань, окреслили як працювати з цими матеріалами та адаптувати для певної аудиторії тощо.

У вебінарі в онлайн-режимі взяли участь 32 освітянина з різних країн і континентів. Усі вони мали змогу виконати пропоновані завдання та поставити запитання презентаторкам.

На завершення директорка МІОКу Ірина Ключковська подякувала всім учасникам за постійну увагу до проектів, над якими працює колектив Інституту та цінні поради наших партнерів, що допомагають створювати якісні навчальні матеріали.

Як повідомлялося 18 травня, МІОК запросив українознавчі освітні заклади світу долучитися до проєкту «Портал «Український освітній всесвіт».

Схожі публікації

Залишити коментар