Музей української діаспори до 21-ї річниці від дня свого створення запрошує на онлайн-виставку «З усього світу / From All Over The World»

від Стожари

29 травня виповнюється 21 рік з дня народження Музею української діаспори. З цієї нагоди Музей відкриває віртуальну виставку “З усього світу” та запрошує до її перегляду на музейній сторінці у Facebook.

Про це повідомляється на сторінці заходу в Facebook.

Впродовж 21 дня в онлайн-форматі буде представлено 21 експонат із фондів музею. Це твори мистецтва та історичні раритети, що потрапили до музейної збірки від різних дарувальників та з різних куточків світу – Нью-Йорка, Мюнхена, Сіднея, Пітсбурга, Парижа, Оттави… Більшість експонатів, відібраних для виставки, подаровані музею за кілька останніх років, тож вони невідомі або маловідомі музейним шанувальникам.


Парадний мундир американської військової академії Вест-Пойнт, грудка української землі, яка в далекі 1940-ті помандрувала світом і лише недавно повернулася додому, пейзаж із хатиною, що 1943 року “втік” від радянської влади… Кожен представлений експонат – це відбиток долі, мистецький твір чи окремий фрагмент історії українців світу, це провідник у світ діаспори, за допомогою якого відвідувач онлайн виставки дізнається про неймовірні життєві зигзаги та величні здобутки наших співвітчизників по всьому світу.

“З усього світу” – це також виставка-подяка нашим дарувальникам, завдяки щедрій підтримці та довірі яких музей живе, розвивається і чекає на нові відкриття та експонати. До проекту увійшли артефакти, подаровані Левом Хмельковським (США), Катериною Кричевською-Росандіч (США), Еммою Андієвською – Emma Andijewska (Німеччина), родиною Паславських (США), Ярославом Пеленським (США), родиною Соколиків (Канада), Світланою Солдатовою – Svetlana Soldatova (Австралія), Павлом Кравченком – Павло Кравченко (Paul Kravchenko) (Австралія), Єлєною Лифар (Франція), Мироном Момриком (Канада), Омеляном Твардовським (США), Мартою Коломиєць – Marta Kolomayets (США-Україна), Оленою Овчинніковою (США), Олександром Кучеруком – Олександр Кучерук (Україна). Ми також віддаємо шану нашим фундаторам Олексі Булавицькому (США) та Людмилі Морозовій (США), які подарували музею свої мистецькі колекції наприкінці 1990-х років.

Розпочинається виставковий проект історичною світлиною, яку ми отримали кілька днів тому від нашого великого друга – редактора газети “Свобода” Лева Хмельковського. А наш 21-ий експонат, можливо, ще в дорозі.

З усього світу / From All Over The WorldЕКСПОНАТ №1. Фото з храмового свята в українській станиці. Каліш, Польща. 1…

Geplaatst door Музей української діаспори op Donderdag 21 mei 2020



21 день ви зможете подорожувати різними країнами, пізнавати імена, історії та відкривати колекцію нашого музею.

З усього світу / From All Over The WorldЕКСПОНАТ №2. Петро Кравченко. Автопортрет. Папір, акварель. 1949English…

Geplaatst door Музей української діаспори op Vrijdag 22 mei 2020



З усього світу! Будьте з нами!
Ваш Музей української діаспори.

Виставка триватиме з 21 травня по 10 червня 2020 року.
Виставку підготували:
Автор ідеї та куратор проекту – Оксана Підсуха (Оксана Підсуха).
Координатор проекту – Ганна Лексіна (Anna Leksina).
Дизайнер – Вікторія Рябчун (Victor Moriweather).
Автори текстів – Оксана Підсуха (Оксана Підсуха), Ганна Лексіна (Anna Leksina), Назар Розлуцький (Nazar Rozlutsky), Ганна Шеляг (Hanna Shelyag).
Переклад на англійську – Ганна Шеляг (Hanna Shelyag).

Схожі публікації

Залишити коментар