Українців з усього світу закликають допомогти медикам в Україні

від Стожари

Світовий конгрес українських молодіжних організації (СКУМО) закликає небайдужих українців всього світу долучитися до збору коштів на придбання засобів індивідуального захисту медикам найбільш нужденних українських медичних установ.

“За зібрані кошти планується закупити та вручити максимально можливу кількість захисних костюмів для медиків Чернівецької області (регіон найбільшого поширення коронавірусу в Україні) та медичних установ Міністерства оборони України в зоні проведення операції об’єднаних сил на сході України”– зазначив президент СКУМО Дмитро Лєкарцев.

Президент СКУМО закликав усіх охочих долучитися до ініціативи: “адже невідомо, скільки ще триватиме поширення вірусу і як довго боротимуться з ним медики”.

За першу добу зібрано 70 євро, а всього потрібно зібрати 2 тис евро. Тому організатори просять всіх бажаючих долучитися до означеної ініціативи СКУМО: “Вітається будь яка допомога: фінансова, придбання спецзасобів захисту медиків або просто поширення повідомлення! Допомагати ніколи не пізно!”.

За даними Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я, станом на ранок 7 травня в Україні зафіксовано 13691 випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

Із загальної кількості випадків найбільше зареєстровано у Чернівецькій області – 2048, з них 62 летальних. Серед захворілих на Чернівеччині – 339 медичних працівників.

За даними командування медичних сил Міністерства оборони, станом на ранок 7 травня у Збройних Силах України зафіксовано 29 випадків хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19. За минулу добу зареєстровано 2 нових випадки. На ізоляції (в тому числі на самоізоляції) – 223 особи. Кількість особового складу, в якого закінчується ізоляція у найближчих 3 доби – 63 особи.

Схожі публікації

Залишити коментар