МІОК у партнерстві зі СКВОР провели вебінар для українських педагогів за кордоном

від Стожари

4 травня 2020 року Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» (МІОК) на запрошення свого багатолітнього партнера, Світової Координаційної Виховно-Освітньої Ради Світового Конґресу Українців (СКВОР СКУ), провів на платформі GoToMeeting другий із серії запланованих із МІОКом вебінар «Навчальний проєкт «Образки з Лесиного життя» для педагогів українознавчих суботніх і недільних шкіл за кордоном і колег з України.

Про це повідомляється на сайті МІОК

Вебінар МІОКу продовжив серію онлайн-заходів, які започаткувала СКВОР у відповідь на нові виклики.

У МІОКу висловили вдячність Голові СКВОР Оксані Левицькій за ініціативу, яка дає українським освітянам можливість презентувати цікаві та інноваційні проєкти для своїх колег, обмінюватися досвідом і професійно вдосконалюватися.

“В нових умовах, коли дистанційні методи організації навчального процесу є особливо актуальними, МІОК як інституція, що співпрацює з українцями з-за кордону, зокрема в сфері освіти, підтримуючи українське шкільництво у світі, розробив нові навчальні матеріали. Оскільки наступного року ми відзначаємо 150-ліття від дня народження Лесі Українки, то ознайомлення учнів з життям і літературною діяльністю цієї видатної українки є дуже актуальним”, – зазначають у МІОК.

У вебінарі в онлайн-режимі взяли участь 40 освітян з різних країн і континентів, зокрема з Австралії, Аргентини, Канади, Німеччини, Франції, Росії, Польщі, України та ін.

На початку заходу Ірина Ключковська, директорка МІОКу, представила презентаторок і розповіла про нові проєкти, над якими працює колектив інституту, зокрема портал «Український освітній всесвіт» і навчальну розробку «Образки з Лесиного життя».

Вебінар проводили працівниці МІОКу – к. філол. н., старша наукова співробітниця Оксана Горда та к. філол. н.,  наукова співробітниця Оксана Трумко. Доповідачки презентували проєкт «Образки з Лесиного життя». З презентації учасники дізналися:

– для кого створені та рекомендовані ці навчальні матеріали та для яких форм навчального процесу їх можна використовувати;

– структуру курсу, який спрямований на розвиток трьох видів мовленнєвої діяльності: слухання, читання та говоріння;

– тематику текстів і типи завдань, які розробили працівники МІОКу;

– як працювати з цими матеріалами та адаптувати для своєї аудиторії тощо.

Усі, хто брав участь у вебінарі, мали змогу виконати пропоновані завдання та поставити запитання презентаторкам.

На завершення заходу учасники висловили свої подяки та поради авторам проєкту і схвальні відгуки про роботу МІОКу в освітньому напрямі.

Схожі публікації