Українські лікарі повернулися з Італії. Які знання привезли українські медики і що планують робити найближчим часом

від Стожари

23 квітня двадцять українських медиків повернулися з Італії, де допомагали рятувати італійців, хворих на коронавірусну хворобу COVID-19, і переймали досвід.

“Вчора 20 наших медичних працівників повернулися з Італії. Наразі вони проходять обсервацію в одному з санаторіїв під Києвом. Усі вони повернулися, усі вони здорові – це головне… Вони боролися за життя та здоров’я італійців у двох містах. Той досвід, який вони привезли і який вони на широкий загал зможуть розповісти після виходу з обсервації, дуже дороги для нас. Ми вже мали змогу з ними поспілкуватися засобами телефонного зв’язку”, – повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу.

За словами Степанова, цікавими для України є італійські підходи до лікування, поводження з хворими різного ступеню тяжкості, організація маршрутів медиків, заходи карантину в Італії.

«Досвід, який вони отримали в Італії, стосується процесу лікування, алгоритмів, організації карантину, контролю. Особливо нам цікавий досвід за схемами лікування важких хворих. Це все буде дуже корисно нашим лікарям», — додав Степанов.

За словами міністра, після обсервації медиків буде проведена онлайн-конференція за участю колег з усієї України.

Степанов зазначив, що наразі українські лікарі після повернення з Італії перебувають на обсервації в санаторії Києва. Через кілька днів їм зроблять ПЛР-тести на коронавірус, після чого з’явиться можливість спілкуватися з ними не тільки по телефону.

Разом з тим, Міністерство культури та інформаційної політики опублікувало відео з нагоди повернення українських медиків з Італії 23 квітня.

Відео розміщено на сторінці МКІП у Facebook.

“Відео присвячується медичним працівникам і співробітникам служб надзвичайних ситуацій Італії, України та всіх країн світу, які протягом уже багатьох тижнів ризикують своїм життям заради нашого порятунку”, – йдеться у повідомленні МКІП.

Coro a bocca chiusa – опера “Мадам Баттерфлай” Джакомо Пуччіні

#КультураНеЗупиняється: Триб'ют усім, хто ризикує своїм життям, щоб врятувати нас!🙏 ❗️Відео присвячується медичним працівникам і співробітникам служб надзвичайних ситуацій Італії🇮🇹, України та всіх країн світу, які протягом уже багатьох тижнів ризикують своїм життям заради нашого порятунку.Публікується з нагоди повернення, 23 квітня, групи українських медиків-волонтерів, які приєдналися до італійських колег у спільній боротьбі з новим глобальним викликом – пандемією #Covid19 та протягом трьох тижнів рятували життя інфікованих мешканців у лікарнях міст Пезаро та Урбіно (регіон Марке).Відео створено в рамках онлайн-проєкту #Культура_Не_Зупиняється (#LaCulturaNonSiFerma), який спільно здійснюють #МКІП, Національна опера України імені Т. Г. Шевченка, Посольство Італії (Ambasciata d'Italia a KIEV) та Італійський інститут культури в Україні (Istituto Italiano di Cultura Kiev).Coro a bocca chiusa (Хор із зімкнутими губами) з опери “Мадам Баттерфляй” Джакомо Пуччіні #РазомВпораємося #InsiemeCeLaFaremo#TogetherWeWillMakeItArtem Bidenko Galyna Grygorenko Olga Rossoshanskaya

Geplaatst door Міністерство культури та інформаційної політики України op Donderdag 23 april 2020

Схожі публікації