Світовий конґрес українців створив міжнародну Робочу групу для підтримки українських громад у світі під час пандемії коронавірусу COVID-19

від Стожари

Світовий Конґрес Українців створив міжнародну Робочу групу для підтримки українських громад у світі під час пандемії. Робоча група об’єднала фахівців з різних континентів та координує практичну допомогу в багатьох аспектах.

Про це повідомляється на сайті СКУ.

Сьогодні світове українство стоїть перед безпрецедентними глобальними викликами. Світовий Конґрес Українців (СКУ) створив міжнародну Робочу групу для підтримки українських громад у світі під час пандемії коронавірусу (COVID-19).

Робоча група, яка складається з провідників світових українських громад, тісно співпрацюватиме з Міністерством закордонних справ України, Урядами, громадськими організаціями та Церквами.

Основними напрямками роботи Групи стануть:

  • поширення достовірної та вчасної інформації;
  • практична допомога тим, хто цього потребує;
  • допомога Україні отримати необхідні медичні вироби та обладнання через співпрацю з урядами, постачальниками та гуманітарними організаціями.

У цей складний час Президент СКУ звернувся до провідників українських громад у світі:

„Мої щирі співчуття тим з нас, хто, на превеликий жаль, трагічно втратив близьких. Бажаю сил усім, хто зараз бореться з хворобою сам або ж підтримує рідних. Ми опинилися в новій реальності, однак лишаємося світовою українською родиною, єднаючись у допомозі тим, хто найбільше цього потребує» – написав у особистому зверненні Павло Ґрод.

Схожі публікації

Залишити коментар