Коронавірус: У Німеччині одужав український дипломат, який був у реанімації через коронавірус

від Стожари

У себе в Facebook він написав, що «Ледь не віддав кінці», наразі загрози життю вже немає, «хоча легені пошкоджені всерйоз і надовго».

Український дипломат Дмитро Шевченко, який працює у генеральному консульстві України в Мюнхені, одужав після інфікування коронавірусом.

Про перебіг своєї хвороби Шевченко написав на своїй сторінці у Facebook.

“З 3 березня ледь не віддав кінці через важку форму коронавірусу, якою я у своєму віці та стані здоров’я не мав би захворіти, але захворів. Зараз загрози життю вже немає, хоча легені пошкоджені серйозно і надовго, сподіваюсь, що не назавжди”, – написав Шевченко.

36-річний дипломат зазначив, що шанси серйозно захворіти однакові у всіх, а у лікарні, де він лежав, літніх людей було приблизно 15 відсотків.

“Абсолютна більшість – від 20 до 60 рівномірно розподілені, нагадаю – в лікарні лежать лише важкі, з легкою формою хворіють вдома”, – написав він.

Шевченко також розповів, що попри те, що у Німеччині хороша система охорони здоров’я, вона має свої серйозні мінуси.

Тепер, коли я вдома, хоч і ще на карантині, хочу:1) тим, хто не в курсі, доповісти, що починаючи з 3 березня ледь не…

Geplaatst door Dmytro Shevchenko op Woensdag 25 maart 2020

“Мені доводилося наполягати, щоб мене госпіталізували із запаленням легенів і хоча б зробили рентген, мені доводилося “вибивати” тест на коронавірус перед випискою (безуспішно), але головне – все тут (і мабуть, всюди) тримається не лише на лікарях, які, буває, з’явилися раз на день і зникли, скільки на медичному персоналі, на чиї часто балканські і східноєвропейські плечі лягає головний тягар вирулювання із цієї кризи, великий уклін цим людям, які за не особливо великі зарплати роблять таку надзвичайно важку, небезпечну і важливу працю”, – написав він.

За останніми даними, у Німеччині кількість підтверджених випадків зараження коронавірусів за добу зросла на 4191 і зараз становить 31 554.

Схожі публікації

Залишити коментар