Віднині щоденна ранкова Свята Меса з Ватикану, буде транслюватись у прямому ефірі

від Стожари

Папа Римський Франциск вирішив, що від 9 березня щоденна ранкова Свята Меса, яку він служить у резиденції «Дім святої Марти» у Ватикані, буде транслюватись у прямому ефірі.

Про це повідомили в прес-службі Святого престолу.

Повідомляється, що цей захід прийнятий в рамках заходів Ватикану щодо запобігання поширення коронавірусу.

Щоб виявити близькість до хворих людей, до тих, що відбувають карантин чи  не мають можливості взяти особистої участь у богослужінні, Папа Франциск вирішив, що від понеділка 9 березня 2020 року Святі Меси, які він служить у резиденції «Дім святої Марти» у Ватикані, будуть транслюватись у прямому ефірі через засоби суспільної комунікації Святої Столиці та телевізійні станції, які їх ретранслюють.

Про це повідомив директор прес-центру Ватикану Маттео Бруні. Він наголосив, що це дасть можливість усім бажаючим супроводити молитву Святішого Отця, навіть якщо вона відбувається без участі вірних з-поза Ватикану.

Ранкові Святі Меси в каплиці «Дому святої Марти» у Ватикані є однією з особливостей понтифікату Папи Франциска.

Папа завжди бажав, щоб ці Святі Меси не транслювались у прямому ефірі. Але, беручи до уваги теперішню ситуацію з інфекцією коронавірусом та надзвичайні запобіжні заходи, він дозволив на пряму трансляцію, аби щоденно бути близько до страждаючих.

Разом з тим повідомляється, що беручи до уваги Указ Президії Ради міністрів Італійської республіки, єпископат Італії призупинив до п’ятниці, 3 квітня, всі богослуження, в тому числі й похоронні. Обмежувальні заходи, запроваджені владою, болісно та з труднощами сприймаються пастирями, священиками та вірними, але, одночасно, італійська Церква наголошує, що прагне зробити свій внесок у захист охорони здоров’я.

Схожі публікації

Залишити коментар