Через коронавірус авіаперевізники скасовують рейси до Італії та Ізраїлю

від Стожари

Низка європейських авіакомпаній заявили про скорочення міжнародної польотної програми до ряду країн через поширення коронавірусу.

Як повідомляє Reuters, угорський лоукостер Wizz Air припиняє рейси в Італію з 10 березня до 3 квітня, а в Ізраїль – з 12 до 23 березня.

Інші лоукостери, easyJet і Ryanair, також скасували свої рейси в Італію.Зокрема, в прес-службі найбільшого європейського лоукостера ірландської авіакомпанії Ryanair повідомили про тимчасове призупинення на період з 10 березня по 8 квітня 2020 року всіх внутрішніх рейсів по Італії з міжнародних аеропортів Бергамо, Мальпенса (Міланський аеропорт), Парми і Тревізо, які розміщені на півночі країни.

Також ірландський лоукостер повідомив про скорочення міжнародних рейсів з аеропортів Бергамо, Мальпенса, Венеції, Парми, Ріміні й Тревізо, які виконуватимуться лише щопонеділка, щоп’ятниці, щосуботи і щонеділі.

У свою чергу французько-голландська Air France-KLM повідомила, що через коронавірус її французький підрозділ Air France планує скасувати 3,6 тис. рейсів у березні, скоротивши обсяг далекомагістральних рейсів на 13%.

Очікується, що Air France скоротить кількість рейсів у Європі на 25%, а у Франції – на 17%.

Крім того, як заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Бенджамін Нетаньяху, країна вимагатиме від тих, хто приїжджає з-за кордону перебувати у карантині протягом 14 днів, а ізраїльські авіакомпанії Arkia і Israir Airlines повідомили про припинення польотів за кордон. При цьому Israir Airlines продовжить виконувати міжнародні рейси протягом тижня, щоб повернути ізраїльтян, які перебувають за кордоном. Після цього міжнародні рейси авіакомпанії не обслуговуватимуться.

Своєю чергою ізраїльський авіаперевізник El Al на поточний момент продовжить виконувати міжнародні польоти в обмеженому режимі, скоротивши кількість маршрутів і частоту рейсів. При цьому в авіакомпанії попередили, що без допомоги держави компанія збанкрутує найближчого дня. Раніше компанія опублікувала уточнене попередження про збитки, оцінивши втрату доходів у 160 мільйонів доларів.

Раніше про припинення польотів до Ізраїлю оголосили багато іноземних авіакомпанії, включаючи Air France, Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss Air, Iberia, Alitalia.

Нагадаємо, влада Італії з метою зупинити поширення нового коронавірусу запровадила карантинні заходи по всій країні. Ізраїль також розширив карантинні заходи в рамках боротьби з поширенням коронавірусу та запровадив обов’язковий карантин для всіх своїх громадян, які повертаються з-за кордону.

За прогнозами Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), втрати світових авіакомпаній у сфері пасажирських перевезень на 2020 рік з урахуванням поширення коронавірусу COVID-19 можуть становити від 63 млрд доларів при збереженні поточної ситуації із захворюванням до 113 млрд доларів в разі подальшого поширення вірусу.





Схожі публікації

Залишити коментар