Останній ракетний удар російських вбивць по Кривому Розі вкотре підтверджує, що рф – країна-терорист

від Стожари

У ніч на 13 червня російська армія ракетами атакувала Кривий Ріг. Окупанти випустили по місту шість крилатих ракет. Один із “високоточних” снарядів влучив у п’ятиповерховий будинок. 

Усього вночі було шість ракет, п’ять місць уражень. Жодного немає відношення до військових [об’єктів]. Один багатоквартирний будинок, склад, на якому “Кока-Кола”, “Фанта”… інші продукти, і більше нічого немає”, – повідомив голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

Станом на зараз загинуло 11 мирних мешканців, – повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Завтра, 14 червня, у Кривому Розі оголошено День жалоби.

Дніпропетровська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. 

З початку війни це вже третя наймасованіша атака по Дніпропетровщині, яка забрала життя мирних українців. Попередні, нагадаємо, сталися 24 серпня минулого року у Чаплине, де загинули 25 та постраждали 31 особа, а також 14 січня вже цього року у Дніпрі, тоді загинуло 46 містян та 75 отримали поранення, атака на житловий будинок в Підгородному.

Росіяни випустили 14 крилатих ракет типу Х-101/555, з яких 11 знищила протиповітряна оборона. Також окупанти атакували чотирма безпілотниками типу Shahed, повідомили в Повітряних силах ЗСУ. 

Дякуючи партнерам, українська ППО вже набагато потужніша і знищує більшість повітряних цілей що запускають по Україні російські вбивці. Однак досягти 100% показника нейтралізації загрози на величезній території просто неможливо. Тому Україна просить партнерів надати більше систем ППО та ракет до них.

Удари по Кривому Рогу та інших містах – продовження терористичної кампанії росії проти цивільного населення.
Кремль зазнає поразок на фронті, а мститься мирному населенню України.

Схожі публікації

Залишити коментар